Welbevindentraining

Welbevindentraining is een relatief nieuwe vorm van therapie, die voortkomt uit de positieve psychologie. In deze training  ga je niet aan de slag met het verminderen van je klachten, maar met het vergroten van je geluk. Dit kan door langer en vaker stil te staan bij de mooie dingen in je leven, door aardig voor jezelf te zijn, door optimistischer te worden, en door je passies en talenten te (her)ontdekken en ontwikkelen. In de groep kun je deze dingen leren door een combinatie van uitleg, oefeningen en opdrachten.

Doelgroep

Welbevindentraingwerkt goed voor mensen die nog matige of resterende psychische klachten hebben na een (gedeeltelijk) succesvolle behandeling. Je hebt misschien geen duidelijke klachten meer, maar je vindt het moeilijk om van het leven te genieten. De training zal je helpen om ondanks de resterende klachten een leuk en betekenisvol leven te leiden en dit verlaagt de kans dat je in de toekomst opnieuw klachten krijgt. Welbevindentraining is dan ook goed geschikt als een afsluiting van je behandeling.

Meedoen?

Als het bovenstaande je aanspreekt, kun je dit met je behandelaar bespreken. Hij/zij kan je aanmelden voor de groep. De welbevindentraining zal bestaan uit zes wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur. Deze training vindt periodiek plaats en heeft een startdatum.

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen via 0541 - 535 245.

 

 

  Laatste nieuws

GGZON is gesloten op de volgende (feest)dagen:
Lees meer
COMET training gaat van start op 20 september 2018
Lees meer