Mijn naam is Sophie Lunenborg. In 2008 ben ik in Borne gestart met mijn eigen praktijk (Beeldend Vaktherapie Twente) en ben ik gaan samenwerken met andere kinderdisciplines in Borne. Naast de mensen die in mijn eigen praktijk komen, werk ik sinds 2008 voor GGZON bij het team Kind en Jeugd als beeldend vaktherapeut. Het fijne van GGZON is dat ik met een heel specialistisch team samenwerk en dat elk ons een eigen aandeel aan onderzoek en behandeling kan toevoegen! Dat maakt GGZON uniek!!

Beeldend werken maakt dat de gevoelswaarneming bij kinderen wordt versterkt en dat ze hier uiting en woorden aan leren geven. Door tijdens het beeldend werk gebruik te maken van het spiegelen van de affectregulatie leert het kind deze beleving te communiceren met ouders en omgeving in plaats van bijvoorbeeld boos worden of zich terug te trekken. Kinderen ervaren dat praten tijdens het beeldend werk niet vervelend is. Zoals een kind laatst zei: ”Ik heb niet eens in de gaten dat ik hier leer praten!”.

Ik werk in deze therapievorm graag samen met ouders en kinderen. Omdat mijn eigen kinderen volwassen zijn, kan ik niet alleen putten uit mijn opleiding en nascholingen, maar weet ik ook hoe lastig het soms is om ouder van opgroeiende kinderen te zijn. Mijn passie is om samen met ouders en kind te ontdekken wat er eigenlijk speelt en waarom een kind doet zoals hij doet. Ook ouders leren hun eigen patronen te herkennen hoe ze ooit geleerd hebben om met stress om te gaan.

Mijn loopbaan begon in de verpleging en in de gezondheidszorg. In 2007 ben ik afgestudeerd als beeldend vaktherapeut aan de Hoge school van Utrecht. Tijdens en na mijn opleiding vaktherapie, heb ik 7 jaar in het speciaal onderwijs meegedraaid als vaktherapeut. Direct na mijn opleiding ben ik me gaan verdiepen en specialiseren in sociaal emotionele problematiek bij kinderen en jeud door me verder te ontwikkelen in de affectregulerende therapievormen, zoals  Mentaliseren bevorderende kindertherapie (MBKT), Affect Regulatie Therapie (ART), Emerging Body Language (EBL) en de tekenbewegingsmethode (TBM).

Ik ben een geregistreerd vaktherapeut beeldend en aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB), de Nederlandse Vereniging voor Beeldend Therapeuten (NVBT) en de Stichting Registratie Vaktherapeutische Beroepen (SRVB).

         ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden kunnen zeggen”.

 

  Laatste nieuws

GGZON is gesloten op de volgende (feest)dagen:
Lees meer
COMET training gaat van start op 20 september 2018
Lees meer