Mijn naam is Elselien Panneman. Sinds 1 januari 2018 werk ik als psychiater bij GGZON. In mijn werk als psychiater vind ik het belangrijk samen met de cliënt te leren begrijpen wat er gaande is en een op maat afgestemde behandeling te bieden, waar nodig en mogelijk samen met andere hulpverleners, het liefst met zo weinig mogelijk medicatie. Het raakt me als een cliënt gedurende een behandeling een masker kan afwerpen, weer kan voelen en ervaren meer en meer zichzelf te zijn.

Ik heb gestudeerd aan de VU te Amsterdam, eerst 3 jaar bewegingswetenschappen en daarna geneeskunde. De opleiding tot psychiater volgde ik bij de GGZ ’s-Hertogenbosch. In deze periode ontstond mijn interesse voor (groeps)psychotherapie en persoonlijkheidsstoornissen. Mijn keuzestage, gericht op traumabehandeling bij asielzoekers en vluchtelingen, deed ik bij Centrum ’45 te Noordwijkerhout. Als psychiater en groepspsychotherapeut heb ik 13 jaar gewerkt bij Mediant te Enschede bij de Bremmele (dagkliniek) en de Wieke (klinische psychotherapie) en later in het Centrum voor Persoonlijkheidsstoornissen te Hengelo. Daar heb ik ontdekt dat behandeling in een groep meerwaarde kan hebben ten opzichte van een individuele behandeling, gezien de herkenning en erkenning die je in een groep kan ervaren, je staat er niet alleen voor. Ik heb 5 jaar gewerkt als programmamanager van de dagkliniek en 8 jaar als lid van de Klachtencommissie van Mediant, momenteel ben ik lid van de klachtencommissie van Dimence. Ik ben o.a. geschoold in farmacotherapie, groepspsychotherapie, schematherapie en MBT (Mentalization Based Treatment).

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), de Nederlandse Vereniging voor Groepspsychotherapie (NVGP), de Vereniging voor Multidisciplinaire Psychotherapie (VvMP) en de Psychiater expertgroep Persoonlijkheidsstoornissen (PePs).

 

  Laatste nieuws

GGZON is gesloten op de volgende (feest)dagen:
Lees meer
COMET training gaat van start op 20 september 2018
Lees meer