Mijn naam is Debby Baan en ik werk bij GGZON als gezinsbehandelaar. Binnen GGZON werk ik met het complete gezinssysteem. Ik doe dit voornamelijk in de thuissituatie van het kind of de jongere.

In het  werk als gezinsbehandelaar werk ik vanuit de oplossingsgerichte methodiek en het systemisch denken. Mijn visie is dat het belangrijk is om te werken vanuit de vraag en krachten van het gezin en individuele gezinsleden. Ik ben erg enthousiast over het oplossingsgerichte werken omdat ik door de manier van vragen stellen of het inzetten van technieken, gezinsleden hun eigen kracht kan laten ontdekken en hiermee dus ook de motivatie tot verandering. Het geeft de gezinnen zelf de ‘macht’ om te bepalen welke en hoe zij hun eigen doelen willen of kunnen bereiken. Daarnaast wordt ik ook geregeld ingezet voor ouderbegeleidingsgesprekken of tijdens een intake waarbij er vragen zijn die te maken kunnen hebben met het gezinssysteem. Omdat ik ook veel ervaring heb opgedaan in de volwassenpsychiatrie, wordt ik ook door onze afdeling Volwassenen wel eens gevraagd als gezinsbehandelaar.

Wat betreft opleiding heb ik de HBO studie Verpleegkunde niveau 5, met specialisme de GGZ afgerond. Hierna  heb ik een aantal jaren ervaring opgedaan binnen de volwassenpsychiatrie en werk ik nu  sinds 2001 in de Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Ik heb de post HBO opleiding  IAG (Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling) gedaan en ben na een aantal jaren als sociotherapeut gaan werken als gezinsbehandelaar IPG, dit is een intensieve behandelmethode waarbij de behandeling bij de gezinnen thuis wordt aangeboden. Tijdens het werk als IPG-ster heb ik de opleiding tot gezinscoach gevolgd en heb ik naast mijn werk als IPG-ster, 2 jaar gewerkt als  gezinscoach voor de gemeente  Almelo. Ik heb veel verschillende cursussen gevolgd, waaronder ook de  TRIPLE-P trainerscursus (positief opvoeden) op niveau 4.

Ik ben als verpleegkundige  BIG-geregistreerd, daarnaast ben ik lid van Hulp aan Huis Overijssel en maak ik deel uit van de digitale klankbordgroep.

 

  Laatste nieuws

GGZON is gesloten op de volgende (feest)dagen:
Lees meer
COMET training gaat van start op 20 september 2018
Lees meer